ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Şehit Abdülkadir Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Abdülkadir Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
BUHARA MAHALLESİ 11 NİSAN FUAR CADDESİ ŞHT ABDÜLKADİR OĞUZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ NO115
Vizyon
Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır. Türk milletinin, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; sağlıklı bir din anlayışının insanlık için gerekli olduğuna inanan, inancını aklı ile bütünleştiren, topluma karşı sorumluluklarının farkında olan; beden, zihin, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı; hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, yapıcı, yaratıcı ve uzlaştırıcı, bilim ve teknolojinin farkında olan, değişme ve gelişmeye açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değerlere sahip, kendine güvenen, kendini sorgulayan, nitelikli ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Türk Milli Eğitim Sistemi içinde, hem mesleğe hem de yüksek öğrenim kurumlarına hazırlayıcı programlar uygulayan; dinin, birleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü önemseyen, insana, düşünceye, özgürlüğe, bilime, ahlaka ve kültürel mirasa, saygıya dayanan, vatanını, bayrağını seven, milletine saygılı, tarih şuuruna sahip inançlı bireyler olmasını sağlamak.
Başarılar
Serbest güreşte 55 kiloda öğrencimiz Lezgin ÇEKİ TÜRKİYE 2.´si oldu. Okullar arası karate turnuvası 1.´si öğrencimiz Süleyman Nesip Kaplan oldu. Okulumuz, liseler arası Genç Sada Kur´an-ı Kerim Okuma yarışmasında 3. oldu. Okulumuz Genç Sesler Musiki Yarışmasında 4. Oldu Liseler arası Kuran´ı Kerimi güzel okuma yarışmasında öğrencimiz Mehmet Emin Demir 1. oldu.
24, 33A, 33B, 36 ve 81 numaralı otobüslerle okulumuza ulaşılabilir.
Var
Buhara mahallesi 2385.sokak No:96 C Blok Eyyübiye/Şanlıurfa